We use cookies to provide you with a better online experience. By visiting our site you accept our use of cookies.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Euro

Sådan påvirkes du af de nye dele

Den 9. juni 2016 træder det nye EU regelsæt for kortmarkedet i kraft. Her kan du læse vores sammendrag af de nye tiltag og hvad det indebærer for dig som kunde.

Nyt fra den 9. juni

  • Kortformidlingsafgifterne (interchange fees) og varemærkeafgifterne (scheme fees), som er en del af omkostningerne ved at håndtere korttransaktioner, redegøres der for som en del af indløsningsaftalen. Redegørelsen findes i vores webtjeneste Card Services Access.
  • I forbindelse med, at de nye tiltag træder i kraft, bliver de Almindelige Vilkår for din aftale ligeledes opdateret. Ny version bliver tilgængelig i Card Services Access.
  • Den såkaldte Honor all cards-regel for kort udstedt indenfor EU bortfalder.

Hvad indebærer det for dig?

  • Adviseringen vedrørende Serviceafgifterne vil se anderledes ud. Der er blevet tilføjet nye korttyper og yderligere detaljer. Information om disse finder du i Card Service Access under fanebladet aftaleoplysninger/vilkår og forskrifter.
  • Vi indfører endda forbedringer med hensyn til information om kortformidlingsog varemærkeafgifter som er en del af den aftalte serviceafgift i din kortindløsningsaftale. Information finder du i Card Services Access under fanebladet aftaleoplysninger/vilkår og forskrifter.
  • Ifølge loven har du nu mulighed for, via en særskilt aftale, at fravælge accept af visse korttyper i din butik. Din betalingsterminal og/eller dit betalingsmodul vil dog ikke teknisk kunne kontrollere om du har fravalgt en bestemt korttype.

Læs mere i Spørgsmål og svar om EU-reglerne
Læs Sådan påvirkes markedet af det nye EU-regelsæt 2015-12-09


Luk Udskriv